Uglavnom ću potvrditi mnoge teze koje je Splićo ranije napisao.
Poanta je da polako dolazi do prirodne selekcije. Očito je kako je Reja još uvijek pod dojmom imena u svlačionici i neracionalnom kadru koji mu je ostavljen.
Primjerice, očito je kako za jednog Skoku ili Šerića nema više mjesta u ozbiljnom nogometu, pa im se izmišljaju pozicije.
Istina Bog da trenutačno nemamo neke napadačke alternative u Vukušiću i Čopu, no uvjeren sam da bi nam igra izgledala puno bolje da je Sharbini vraćen u vezu, a da je u napadu bio neki klasični napadač.
Isto tako sam uvjeren da bi će Hajduk najbolje igre pružati kad će u veznoj liniji imati Andrića, Cernata, Ibričića i Sharbinija. Ispred njih jednog napadača (Paraiba, Vukušić, Sharbini, Čop...tko će već biti najbolji), na lijevom bočnom Strinića i desno Oremuša. Koliko god on ne bio klasa, od Rubila je nekoliko svjetlosnih godina ispred.
U obrani je Vejić problematičan jer je vrlo nesiguran.
Je li problem Hajduku igra s trojicom u zadnjem redu? Mislim da nije, osobito ne u HNL-u što je naša realnost. Štoviše..mislim da su ova bolje iskorišteni igrači.
Naime, igranje s četvoricom je zapravo bilo zavaravanje. Dva stopera su bila nedovoljna dobra, a dva bočna igrača su prema naprijed bili nekorisni jer su se sudarali s veznim igračima ispred sebe.
Ovako se mali Oremuš napati jer trči od linije do linije...ali to mu i je posal.