![]() |
![]() |
#1 |
Senior Member
![]() |
![]()
Za sve šta je vezano uz naš otok, a nema velike veze sa balunon ni sa sporton. Fešte, problemi, život na otoku, ideje, zanimljivosti...
Last edited by Velika-Gomila; 30-04-2008 at 03:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
sutra je već prvi svibnja, u starogrojski porat od unazad par dana čarter jedrilice dolaze u velikom broju, furešti svit malo pomalo pojavljuje se iza svakog kantuna maloga mista, polako minjamo zimsku za litnju garderobu - i žene se sve više i više otkrivaju nakon zimskog navukuvanja robetine - , lastavice se vraćaju u gnjizda ispod gurdolih...a u malome mistu Storemu Grodu riva je još uvik raskopana, parkiralište je već sada lutrija, skele po Tvardoju ćekaju da počmu padat po dici, kod peškarije ćeka se sedmi misec za betonat raskopano još ove zime....
turističko misto??? ma malo lipo misto sa privatnim iznajmljivačima apartmana, anarhijom u prometu i političarima koji misle samo na sebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
bavo Aduk :)
|
![]() Quote:
![]() P.S. ništa čudno nije to što si napisa tako ti je svugdi. Umisto da počmu radit kad turisti odu odnosno u studenom oni se site u travnju počet sa radovima i normalno da ih ne mogu završiti u roku
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
i zanimljivo mi je kako mi uvik tražimo krivce u nekome drugome a nikada, ama baš nikada ne kažemo: je, zabrljali smo, loše smo se pripremali i radili i evo dajemo nekome drugome da naše malo misto dovede u red i šest pred sezonu..btw. sezona nije i ne bi smila bit samo dva miseca lita - može ona trajat puno puno duže, pitanje je želimo li mi to??? ja iskreno i ne baš - jer pun mi je kufer turista i šušura, al šta ću? šutim ,radim i ćekam plaću od prvog do prvog.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
restaurant-trerasa u sklopu hotela helios navodno ovu sezonu neće otvoriti svoja vrata gostima, već će gosti biti usmjereni na hotel Levandu. čudna odluka rukovodioca hotela helios znajući na kojemu je položaju restaurant-terasa, no jasni su razlozi toj odluci promatrajući tu odluku na način da će se smanjiti troškovi za radnu snagu...a u konačnici to je jadno i tužno..samo još jedan dokaz nazadovanja starog grada kao turističke destinacije, i dokaz da u hotelskom nema ideje kako napredovati u interesu mista..........
a znajući da se samo misto guši u radovima za kanalizaciju dok su gosti već počeli dolaziti, sve skupa to mi sliči na jednu velu gustu kašu, (unatoč stvarima koje bi se mogle nazvati dobrima, kao npr. uređenje Doma u Dolu) ne otvaranje vratiju jednog od objekata hotelskog kompleksa je sasvim sigurno nazadovanje, a ne napredak...... primarni problem Grada ostaje neriješen, a to je prije svega problem parkirališta jer činjenica je da sve više i više gostiju dolazi autima i da će nam u idućim sezonama parkirno mjesto postati "lutrija", nakon parkirališta tu je i kanalizacija - koja se malo po malo riješava unatoč izvođaču radova koji tehnikom (s kojom raspolaže...!)jednostavno nije smio biti odabran za izvođača radova, no to nije problem tih ljudei već onih koji su ih odabrali stavili potpis na ugovor. da ne govorimo o tome kao se još od 1946 u Paizu moglo vadit krv u medicinskom laboratoriju, dok je danas zahvaljujući " društvu koje gleda samo profit" - to onemogućeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
NAŽALOST, EVO OPET UPISA O LOŠIM STVARIMA U NAŠEM MALO9M MISTU.....
1.djelatnici županijskih cesta su prekjučer i jučer popravljali ceste po mistu, te su za ne falit, digli škorup asfalta na dionicama ceste di je asfalt otiša kvragu...bilo bi sve ok da su odmna isti dan i to šta su digli asfalt nasuli novim asfaltom - no nisu!!!, vjerovatno jer je vikend otišli su svojim kućama na kopnu i ostavili posao za ponedjeljak...utorak, srijedu ili možda četvrtak.... i kako da budeš kuntenat?????? sad se mi dva tri dana moramo trest vozeći po razrovanoj cesti... 2. već sam spominja na Tvrdalju da se obnavlja fasada jednog dijela ljetnikovca Petra Hektorovića...vraga se obnavlja!!! došla zabrana iz neke više instance, nemam pojma koje niti me zanima, al znam da se konstrukcija koja je bila postavljena uz fasadu još uvijek nije makla i vjerovatno će ostat cilo lito??? nevjerovatna aljkavost svih, od gradskih vlasti, izvođača radova do onih koji su zabranili daljnje radove na fasadi...vjerujem da ćemo uskoro mi koji stanujemo na i oko Tvrdalja pokrenuti akciju rušenja konstrukcije na svoju ruku tako da dođemo sa autima, privežemo konopima konstrukciju pa full gas!!! neka onda gradsko poglavarstvo, vijeće,komunalno, konzervatori ili briga me tko skuplja ostatke puntiželi i čeličnih cijevi po Trgu koji bi trebao biti reprezentativni dio Starog Grada, a u sezoni mjesto koje će svojom ljepotom i ribnjakom unutar ljetnikovca privlačiti turiste...ovako privlači samo dicu sa Tvrdalja koja se svaki dan dižu i skaču po konstrukciji dok neko od njih, ne daj Bože - nastrada....onda će vjerovatno neko sasvim šesti biti kriv, a stvar je tako jednostavna: došla zabrana, izvođać skida konstrukciju i ćeka rješenje: pozitivno ili negativno, to me ne zanima niti malo..... 3..neki dan slušam u razgovoru kako su mnogi ovdašnji ljudi prodali velike kuse zemlje i digli lovu...svaka čast ako su time sebi obijezbjedili egzistenciju i uljepšali ovaj ionako surov život - no pitam se dali je itko od svih tih išta uložio u razvoj svog mista??? na naćin da je otvorio nešto ćime će oploditi zarađeno, zaposliti nekoga, dati mistu nešto novo, pa bila to butiga, postolarija, suvenirnica,disko klub..ma bilo šta!!! ... više puta grintamo na druge, na vlast, na ovo na ono - a koliko smo sami doprinijeli da nam sveukupno bude bolje???? izgleda da su nepovratno otišla vremena zajedničkih radnih akcija, samodoprinosa.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
kaže vijest:
"17.05.2008 Nacionalni inštitut za biologiju SlovenijeBrod Nacionalnog instutita za bilogiju Slovenije, sa povratka s otoka Mljeta nakratko se zaustavio u Starogradskoj luci. Posadu broda čine znanstvenici iz Hrvatske, Slovenije, Argentine i SAD-a, a cilj njihova istraživanja-ekspedicije je život meduza u Mljetskom jezeru. Ekspediciju je organizirao Nacionalni inštitut za biologiju Slovenije - Morska biološka postaja Piran, u suradnji s Institutom za oceanografiju i ribarsko iz Splita - Laboratorijem Dubrovnik" a ja kažem: slovenško morsko številko se zbog kvara na pogonskom motoru zaustavilo u Starome Gradu... jer inače šta su serviseri sa Kašjuna sa žutim opelom jučer radili u strojarnici broda ???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
![]() |
![]()
Mislin da je sramota da cesta od Sućurja do Jelse nije još renovirana. Bilo je obećano da će se počet radit posli prošloga lita. Radi se o 50km državne ceste, meni se čini najgore državne ceste u ciloj Hrvatskoj. I to na otoku mora i sunca, otoku koji je sam za sebe brend, otoku koji je nadaleko poznat. Sramota!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
izgleda da je kritika djelovala...:
![]() ![]() ipak nije odnešena cila konstrukcija.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
ako ništa stvarno je lipo za vidit..
ovako nekako izgleda i u Dubaiu - NAJBOGATIJOJ DESTINACIJI NA SVITU.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Evo danas i ja skoknia do Staroga Grada i vidim da se još puno toga radi. Ima li kakvih informacija kad će sustav kanalizacije bit gotov? Isto tako šta se radi na početku parka (kraj ex. jugoplastike)
![]() E da ![]() ![]()
Pođite sada, al pođite šutke! Znajte da oni i za vas su pali... Last edited by monkul; 26-05-2008 at 12:57 AM. Reason: ups.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
nismo ti mi u evropi pa da nosimo kacige. i nisu dica suvozači nego vozaći!!!
ps. raspitaj se šta je to "šavor"... ![]() sustav je još uvijek trodimenzionalan pa neće skoro...kraj ex jugoplastike radovi su u tijeku, nije da nisu..... i Cedevita je jeftinija nego na kopnu ako odbijemo cijenu trajektne karte.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
![]() Quote:
![]() ![]() znači cedevita od limuna je limunada, cedevita od naranče je narančada, a šta je onda od mandarine (mandarinada) ili od grejpa ili šumskog voća ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
E da moram ti priznati Monkule da su oni paprenjaci baš zakon
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
![]() |
![]()
prelijep je Hvar, nema šta, doći ću još koji put.... samo daj se založite za pošteni disko il nešto takvo, i Carpe Diem dosadi
![]() ![]()
![]() |
#18 |
dektiva
|
![]()
ma lip je nego šta, samo brate priskup za poludit.....
![]() iako zadnja dva poslića tamo bila su super, malo posla ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Senior Member
![]() |
![]() Quote:
![]() Bio je neki policajac pred televizorom i navijao za Zagreb :P A u pravu si što se tiče da je skupo... evo cola ovdje je 5 kuna pola litre, a tamo 15 ![]()
"Ljepota je u oku promatrača." Bračanin kupuje kartu za utakmicu Hajduk-Dinamo i daje 30 kuna. Prodavačica: "Gospodine, karta je 60 kuna." "U redu je, ja navijam za Hajduk, gledat ću samo njih." Last edited by monkul; 27-05-2008 at 11:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
nema posla di je "malo posla" - jer onda to nije nikakav posao...znači radili: ništa - plandovali: sve!!... ono ka Anti Crno Anti Bilo vino, ha?????? ćekaj ćekaj, doć ću ti ja za polit komesara....pa ćeš vidit kako je to na ovom otoku kad te uhvati Fjaka. inače, jedna od definicija otoka je: Penicilin za bolesne i odrasle...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|