![]() |
![]() |
#81 |
hAJMOOOOOOOO
![]() ![]() ![]() |
![]()
Doslo vrijeme za poeme
![]()
Bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka iz jubavi, iz dišpeta Kontra mraku, kontra sili nareslo je ka iz vode i trkalo do slobode Priko ognja, priko žica on je gubi, on je tuka, njegova smo svi mi dica Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
Nikad pri,, na svim škojima, jilo se dobota isto ili slično. ( ono ća do Buog ili kuća). Kupouvolo se je cukar, suol, maništra, petrolij i tuo somo onoko koliko je bilo potriba - šparenjalo se.
Mijeso se jilo somo od nedije i na kilo bi se stavilo dvo kila kompiri, pok kako Isukarst sa tri ribe bila bi se najila cila curma fameja. Riba se kupuvola nojveće liti: sardela, šnjur, posli i batijeji, čorci i druga, koja guod je bila cinija. Ko je imo doma kokoši, kunoc, gulca bi bi se ofajdi, a recmo, kozlića bi se bilo dolo likoru, avokatu i drugima, koji su ti u nevoji pomogali. Mliko, sir i joja, ko je imo depju, bi bi se ofajdi, ma ne priko mire, jer se i tuot šparenjalo i prodovalo za jutu potribu, i ni nikad privancovalo. Priko cilega godišća jilo se zijeje po štajunima. Po jematvi kupus, cilu zimu i premaliće, divje zijeje, žutinica, gorčik, kostrić jutika i druga trova. Posli je dohodi buob, biž, blitva, spinot i artičok. A onda liti pomiduori, kukumari, balancani, tikvice... Zijeje ni bilo slabo ako se stavi depju uja. Po njemu si uvik bi glodan ako iza njega ne iziš čoguda nasuho: dvi sardele, kogo joje, feticu špeka ili sira, potrusenu giru. Od sve spize kruh je bi nojciniji, nojsiguriji i puno ga se jilo, sa svakon spizon, a i somega. Govorilo se: kad je kruha i vina onda je kuća mirna. Peka se u ugrođenin pećima, di je stalo po desijetak turtih, pok je diguoda duro i po cilu šetemonu. Ako bi bi usaha ili se pinku usplisnavi, bila bi se iskuhola panoda ili na kunju dolo pasu ili gulcu, al se nikad ni butovo ća. Bez puno stvori se more, al bez jist se ne more. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Šta da?
![]() |
![]() Quote:
![]()
Lažna propaganda novinarskih lica,servirana od strane domacih izdajica,pokvaren sistem i "legende kluba" što prodaju čast za šaku kuna,već više od stolječa ništa novo,prošli smo gore,proći će i ovo. SAD ILI NIKAD,ZA VELIKI HAJDUK! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
dektiva
|
![]()
evo malo ljubavne poezije iz susjedne nam države:
![]() Vjetar puše,šljive otpadaju trule šljive muhe spopadaju. Krmci jedu da ne propadaju, tvoje mi se oči dopadaju. Tvoje oči ko farovi Fiće ti si moje omiljeno biće. Nešto mi se tamo dole miče, Kresn'o bi te neka nana viče. Sunce piči ko tepsija, mene fata depresija. Ide autobus Tuzla-Kalesija, ti si opet moja opsesija. Primi ovaj buket ruža, što ti moje srce pruža. Zaboravi bona da imaš muža, jebo mater ako te ne volim ![]()
![]() |
#85 |
hAJMOOOOOOOO
![]() ![]() ![]() |
![]()
evo jos malo poezije iz susjedstva
Bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka iz jubavi, iz dišpeta Kontra mraku, kontra sili nareslo je ka iz vode i trkalo do slobode Priko ognja, priko žica on je gubi, on je tuka, njegova smo svi mi dica Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
hAJMOOOOOOOO
![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|