[www.hnkhajduk.com] - Neslužbeni forum HNK Hajduka  

Go Back   [www.hnkhajduk.com] - Neslužbeni forum HNK Hajduka > Hajduk OnLine forumi > Forska Liga

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-04-2008, 05:51 PM   #1
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

monkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the rough
Talking svaštara...

topic za pisanje svega i svačega..uz, naravno obvezno poštivanje PRAVILA PISANJA NA FORUMU..
monkul is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2008, 06:10 PM   #2
kavatap
Dence Wašinton

kavatap's Avatar

kavatap is on a distinguished road

monkule prika... sta je ovo s otvaranjem novih tema... naljutit ce se qwert
Old 02-05-2008, 11:05 PM   #3
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

monkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the rough
Thumbs up

PUH-LAMPEDUSA 21-15

finale prvosvibanjskog turnira na balote u Starome Gradu.

Ekipa PUH-a odnila je pokal za pobjednika tradicionalnog turnira ( igra se neprestano još od 1984.god.) u Dol.........
Attached Images

Old 09-05-2008, 09:57 PM   #4
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

Thumbs up sa Tibeta vila kliče evo i nas samaranče

na nogometnom terenu Pelinje održana je danas lipa manifestacija djece iz dječjih vrtića iz Hvara Starog Grada i Jelse, pod geslom " i ja ću biti olimpijac", prvo smo vidili mimohod svih učesnika sportskih takmičenja, njihovih "teta", zatim je položena zakletva, podignuti su olimpijski i hrvatski barjak, zapaljena je olimpijska vatra i rić dvi rekli su dobrinko i oni sa velikima vlosima iz općinske vlasti u jelsi..zatim se prišlo sportskim događanjima, trka na 50 metara, bacanje baluna u dalj, balun, štafete 4 puta 25 metara, pa opet balun....pobjednike naravno nećemo spominjati jer svi su pobjednici, dica su osjetila "nešto olimpijsko-sportsko", organizatori su se potrudili, službeni spiker je na putu da nadmaši svog oca, nekadašnjeg suca forske lige.
Zaista lipo popodne na Pelinju, šteta je da ovakvih druženja djece iz naših mista nisu i češća - pada mi na pamet ono moje pismo o pokretanju nekakve lige za dječake -, ....šapnuli su mi na uho da iduće druženje slijedi u Starome Gradu, zatim u Hvaru..nadam se da će i dica iz Sućurja biti zajedno za dicom iz otoka na druženju kroz sport, sa olimpijskom idejom: važno je sudjelovati!!!!

Čestitke organizatorima i svima koji su pomogli da dichje olimpijske igre na našem otoku prođu ovako kako su prošle - u druženju i prijateljstvu...
na stranu šta je ovo staro gunđalo ipak ispod kape snimalo ljepšu polovicu čovječanstva.....
Attached Images

Last edited by monkul; 09-05-2008 at 10:08 PM.
Old 13-05-2008, 11:04 AM   #5
mr.BIG
Senior Member

mr.BIG's Avatar

mr.BIG is on a distinguished road

dogadaj za svaku pohvalu
Old 18-05-2008, 02:42 PM   #6
You'll never walk alone
Senior Member

You'll never walk alone's Avatar

You'll never walk alone is on a distinguished road

Čestitke Jelšanskim krizmanicima
You'll never walk alone is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2008, 10:14 PM   #7
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

Thumbs down intelektualci mozga rijebka...

benti ovako školstvo i ko ga je izmisli...
nema!! jel u četvrtak praznik, triba ga produžit i na petak sve do ponedjeljka...
još se žale da im je mala plaća?? a mi šta doma moramo po cile dane učit s dicom???? oće ko nama platiti posao koji nije naš????

danas je 27. svibnja i tek sada dici počinju dani kad će ih se bombardirat ispitivanjima i testovima???? pitam se koje je to dite u ovo vrijeme koncentrirano dovoljno da može poslijepodne sist i učit?????

vjerovatno većina profesora i učitelja nema dicu pa ne mogu to niti shvatiti???

sutra je 1. šestog i umisto da je večina ocjena zaključena i da se škola privodi kraju, a ono sve naopako...HNOS ih *eba.

neka školski djelatnici manje praznikuju preko zime, pa će škola moći završavati prije a ne skoro pa prvi sedmog!!!!
Old 29-05-2008, 12:17 AM   #8
orbit
Member

orbit's Avatar

orbit is on a distinguished road
Default komentar na monkulov tekst

Puno sam razmišlja dali odgovorit ili ne , pa ipak par mojih viđenja. Što se tiče petka nakon praznika godišnjim planom ministarstva određen je nenestavni dan. No to ne znači da škole to neće odradit, i te kako hoće. Školska godina inače traje 35 radnih tjedana, no ove godine će to biti 38 tjedana što je nadoknada onih po tebi neradnih dana. Spominješ da se žale na male plaće, pa naravno, imaju i pravo. Znaš li ti da jedan obični smetlar ili ti ga pometač u Splitu a u sezoni i u Starom Gradu ima veću plaću nego nastavnik, profesor pripravnik.A znaš li ti da za radit u školi treba završit fakultet. A znaš li ti da završit fakultet treba studirat barem 4 godine. A življenje i studiranje u Splitu , Zagrebu ili negdje drugdje košta. I te kako košta. To ti, imam osjećaj zaboravljaš.
Ili bi ti stavi pometače u školi pa vjerojatno nebi mora sa djecom radit poslije škole.
Monkule ponekad kažeš da ti je teško izać na kraj sa svojom djecom a zamisli kako je u školi sa 100 - tinjak i više. No ponekad je teže izac na kraj sa roditeljima
jer su uglavnom djeca mila majka , kakvi su pojedini roditelji.
Što se tiče one konstatacije da većina učitelja i prof nemaju djecu , pa ne shvaćaju, imaš krivu predodžbu.
Ti kriviš učitelje i prof. za kasnije završetkom školske godine. Pa čovječe, ti koji si i malo u politici moraš makar znat da godišnji plan školske godine donosi Ministarstvo , tj ministar.
Što se tiče praznikovanja preko zime, pa velik broj roditelja sa djecom ide na skijanje ili zimske radosti. I ti bi one koji to žele zakinuo. Pa ja ti se čudim
orbit is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2008, 04:10 PM   #9
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

zno son jo da ću dobit odgovor...
Old 29-05-2008, 04:40 PM   #10
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by orbit View Post
Puno sam razmišlja dali odgovorit ili ne , pa ipak par mojih viđenja. Što se tiče petka nakon praznika godišnjim planom ministarstva određen je nenestavni dan. No to ne znači da škole to neće odradit, i te kako hoće. Školska godina inače traje 35 radnih tjedana, no ove godine će to biti 38 tjedana što je nadoknada onih po tebi neradnih dana. Spominješ da se žale na male plaće, pa naravno, imaju i pravo. Znaš li ti da jedan obični smetlar ili ti ga pometač u Splitu a u sezoni i u Starom Gradu ima veću plaću nego nastavnik, profesor pripravnik.A znaš li ti da za radit u školi treba završit fakultet. A znaš li ti da završit fakultet treba studirat barem 4 godine. A življenje i studiranje u Splitu , Zagrebu ili negdje drugdje košta. I te kako košta. To ti, imam osjećaj zaboravljaš.
Ili bi ti stavi pometače u školi pa vjerojatno nebi mora sa djecom radit poslije škole.
Monkule ponekad kažeš da ti je teško izać na kraj sa svojom djecom a zamisli kako je u školi sa 100 - tinjak i više. No ponekad je teže izac na kraj sa roditeljima
jer su uglavnom djeca mila majka , kakvi su pojedini roditelji.

Što se tiče one konstatacije da većina učitelja i prof nemaju djecu , pa ne shvaćaju, imaš krivu predodžbu.
Ti kriviš učitelje i prof. za kasnije završetkom školske godine. Pa čovječe, ti koji si i malo u politici moraš makar znat da godišnji plan školske godine donosi Ministarstvo , tj ministar.
Što se tiče praznikovanja preko zime, pa velik broj roditelja sa djecom ide na skijanje ili zimske radosti. I ti bi one koji to žele zakinuo. Pa ja ti se čudim
znaći ipak ih je 38......, a moglo ih je biti manje??

ne vidim nikakvu razliku kod npr. smetlara ili diplomiranog profesora - vidim razliku u ljudima...naravno da svatko želi za sebe bolje uvjete i bolje plaće

ahh, cinizma nikad dosta...

nisu djeca uglavnom "mila majka", djeca su to uvijek - onakva su kakvima ih odgojimo....

znaš da znam, al voliš to potvrdit???

zašto bi ikoga ja zakinuo?? ako netko ima uvjeta i može sebi to priuštiti zašto ne bi iša na "zimovanja"..???? netko može, netko ne može - to nije stvar školskih praznika, već je to stvar materijalnih mogučnosti roditelja.....nekad su bile dvi šetemone zimskih praznika pa se opet ko je moga i nasanjka i nagruda...

stavljaš me u grupu onih roditelja koji su "ponekad gori od djece" - nisi fer...
i naravno..nećemo toliko daleko jer nije ni mjesto niti nam to treba, ali ja svoje dijete odgajam u duhu vremena i u vjeri ( iako ja nisam imao takve odrednice mog djetinjstva...), i ne pada mi na pamet izazivati vraga kada mi dijete dođe iz škole doma pa me pita " tata jesi ti protiv Hrvatske"...to čuo od uvažene kolegice profesorice, jer " svi oni koji su XXX (znaš vrlo dobro na kojoj sam političkoj opciji), su protiv crkve i Hrvatske"....

pa kad mi takva osoba grinta zbog male plaće, zar zaista misliš da ću imati simpatija????

nitko sretniji od mene kad bi svi imali više plaće, bolji standard, kad bi liječnici imali i pet puta više plaće od današnjih, kad bi profesori i učitelji bezbrižno živjlei od svoga rada itd itd......onda ne bi morali liječnicima davati koverte za preglede, jel da???

al dobro...imamo posla u subotu i nadam se da ćeš nać malo vrimena, ako ne poslijepodne onda navečer sasvim sigurno, jer slijedi nam razgovor prije DRUGE NEDJELJE...
Old 01-06-2008, 11:56 AM   #11
Anna
moja anuška

Anna is on a distinguished road

Prosvjetni radnici su potplaćeni i podcijenjeni u ovom društvu kao uostalom i većina drugih zaposlenika.
Kako će učenici poštivati profesore, kad oni moraju štrajkati da bi izvukli 200-300 kuna povećanja plaće? A dobro znaju da im znanje neće biti presudno u životu, eventualno na kvizu...

Ali kad se na državne službenike pogleda iz perspektive slabo plaćenog, a maksimalno iskorištenog radnika kod privatnog " poduzetnika" radi se o gospodi koja još žive na jaslama državnog socijalizma i nisu probali divlji kapitalizam u kojem nema godišnjeg, nema bolovanja, nema sindikata...

jednostavno...tu vas zakon ne štiti...
Old 01-06-2008, 02:45 PM   #12
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

Default mi-vi

evo samo par slija...

ps.
zanima me ( Suza će odgovorit..) dali je na snazi kakav zakon koji priječi maloljetnim osobama da se zatiču u ug.objektima ( kafane, kafići, diska...) posli neke određene ure???? i smiju li panduri intravat u takve objekte, prekinuti muziku, upaliti sva svijetla, uzimati osobne podatke gostima lokala???

inače koliko zgodnih žena sionoć na jednom mjestu - znam da bi moj prijatelj EL C..... jamačno uživao, više od kompleta ulaznica za evropsko prvenstvo....
Attached Images

Old 01-06-2008, 11:02 PM   #13
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

kvragu..bit će da je pobiga od dektive!!!!!

mene više zanima u gornjim slikama koga onaj golman ima na pameti da mu kaže šta če sa balunon, di je zastavica na korneru i šta onaj balun ne leti nego stoji u zraku, a onamo ga svi išćekuju, zašto osoba u crvenoj majci onako blago gleda osobu šta stoji na nogama i kako nogometaši smiju em pušiti na poluvremenu, em nositi satove na rukama?? di su tu pravila????
Old 23-06-2008, 11:55 PM   #14
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

pozdrav žumanjku.
r.i.p.
Old 01-08-2008, 11:42 PM   #15
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

Default lipi naš paize, ko te samo jednom vidi....

jedan običan radni dan di se radilo više od predviđenog radnog vremena u malome mistu na jednome sunčanom otoku...
dođeš tako krepan doma, spereš sa sobom svu jad i čemer posla od kojeg živiš i izađeš na Trg popiti Stellu ili bar veliku bilu, sjedneš u kafanu imena što te podsjeća da si na Mediteraneu i čekaš i čekaš i čekaš i čekaš...a konobar sidi za stolom do i igra briškulu u dvoje, tu i tamo se osvrne valjda očekujući da netko nešto narući ili još bolje, sam se digne i donese si piće..pravi primjer turističke ponude i naše slike i prilike!!! Naravno da mi je krivo i žao, jer očekujem da ćemo bar ovih misec dana potruditi se i na kraju krajeva nećemo raditi razliku između domačih i stranih gostiju..ma sve to šta ja očekujem je za jedan veliki qrac!!!!
Onda vodeći se plakatima ostaneš na istom tom trgu očekujući nastup ruske djece koja pjevaju na play back matrici pisme ABBE, male ruskinje lipe, krasne šesne, zgodne, no premlade. Još jedan vrhunac kulturno-umjetničke ponude u malom mistu nakon već ko zna kojeg po redu nastupu lokalne rasplesane dječice, sada smo i iz bratske Rusije uvezli isti..., drugo pakovanje.
Postoji u rasporedu kulturnog ljeta i predviđeni nastup Jedinstva na istom ovom Trgu pa se već veselim njihovoj mješovitoj klapi jer znam da ću ako ništa odmoriti umorne oči.
Sve u svemu ušli smo sa današnjim danom u još jedan ferragosto sa nadom da će nam svi ti gosti ostaviti po tisuću eura svaki, a mi nećemo morati ama baš ništa potruditi se i dati do znanja i domaćinima i strancima da je lito u tijeku i da svi mi priko cile godine tribali bi živjeti od ovoga šta u sezoni zaradimo...a kako živit kad sezona kod nas uglavnom traje od 15.7 do 16.8-og.

Hvar izgleda da je preskup za sve domaće iako neki kažu da se uz pokazivanje osobne može i izbjeći plaćanja skupih ulaznica no opet ostaje cijena Heinekena skoro pa 75 kuna i govore mi da je masu srba, uglavnom mladih, raspojasanih...e sad kako to jer je navodno njihov standard lošiji od našeg??? Uglavnom u Hvaru se nešto bar događa, Tito%Tarantula, Nikki Belucci ipak su respektabilna imena, a o Jazz nastupima na Venerandi neću pisat jer totalni umor od posla i neimaština tjeraju me da ne mislim na noć provedenoj sa boljom polovicom u nekom kantunu uživajući u dobrom jazzu i još boljem glasu crne jezerice..

Jelsa ima svoje trenutke, za one koji vole malo" ozbiljnije" stvari imaju kulturne večeri uglavnom ozbiljne glazbe, dogodila im se i Jelena Radan i dogodili su im se Meritas, dogodila im se Doris i Grašo, dogodit će im se i trodnevna fešta vina, dogodio im se i Rambo Amadeus...

samo u mom malom mistu naša draga djeca pokazuju nam svoje prve plesne korake i to više puta u mjesec dana, i ruska djeca pjevaju nam ABBU, medicinski laboratorij vadi krv samo u dva dana i to u vremenu od sveukupno uru vrimena, parkiralište je nešto o čemu možemo samo gledati u filmovima, kanalizacija je dio mirisnog priloga užicima uzduž cile rive..

etto tako prolaze dani još jedne turističke sezone u nekad vodećem mjestu hvarskog turizma, danas samo još jedne točkice na UNESCOVOJ listi zaštičenih starina.

na kraju..nedokazano al opravdano vrloooo sumnjivo ( i jadno ubr.).....neki dan pomoga sam stavit plakat za jazz večer u Hvaru na oglasnoj ploči starogrojskoj i neki od prolaznika dobacili su mi " eee, neće ti tin plakat dočekot jutro jer kalojedu sve ća nimo veze sa Paizom" - nisam niti pretpostavlja da će biti upravo tako. Ujutro na putu na posod pasojen nimo oglasnu ploču i imon ćo vidit, odonsno nimon ništa za viditz jer4 plakata više nije bilo, a naravno, ostali plakati koji imaju veze sa Paizom još su uvijek bili tu. Slučajnost ?? nažalost sumnjam....

a da ne bude kako samo gadin svoje misto - ća nikako ni u redu, neću gadit druga mista ali inine pumpne stanice u Hvaru ili Jelsi u kombinaciji sa sezonskim porastom automobila i raznih drugih prometala je nešto nenadhebivo....tuot je Paiz u debeloj prednosti jer niti nema pumpne stanice...;(

Last edited by monkul; 03-08-2008 at 05:49 PM.
Old 06-08-2008, 10:53 PM   #16
baRBa
hAJMOOOOOOOO

baRBa's Avatar

baRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the rough
Talking

ne znan di napisat, pa cu ode. Bio nikidan na koncertu i samo mogu rec: Oni Gego je luuuuuud.
Ima li i'ko normalan na otom škoju?

Attached Images

Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše
Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje
Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže

Last edited by monkul; 06-08-2008 at 11:04 PM.
baRBa is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 11:00 PM   #17
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

na ŠKOJU smo normalni.. pitanje je kakvi su ovi sa kopna????

proljeće je diže mi se prije mene.
Old 07-08-2008, 09:31 AM   #18
bodulica
zauzeta

bodulica's Avatar

bodulica is on a distinguished road
Send a message via MSN to bodulica

Quote:
Originally Posted by monkul View Post
na ŠKOJU smo normalni.. pitanje je kakvi su ovi sa kopna????

proljeće je diže mi se prije mene.

normalni smo mi boduli.. nema sto
Old 16-08-2008, 12:23 AM   #19
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

KUD JEDINSTVO opet na sceni maloga mista..sve je isto ka i lani, osim nove bine, ozvučenja, program bez najava..iste djevojke, još uvik zgodne - malo deblje, ali još uvik: lipe i šesne članice klape.
Old 16-08-2008, 12:53 AM   #20
Tina
UVIK KONTRA BARBE!

Tina's Avatar

Tina is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by kavatap View Post
monkule prika... sta je ovo s otvaranjem novih tema... naljutit ce se qwert
qwert će uskoro bit ubijen.
Tina is offline   Reply With Quote
Reply