![]() |
![]() |
#1781 | |
Senior Member
![]() |
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#1782 |
Senior Member
![]() |
![]()
Na stranicama Slobodne zasad ima komentar da nsu tek poćeli prićat i izbacili novinare vanka.Virujem u pozitivan ishod!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Senior Member
![]() |
![]() Quote:
Dalje - klubom upravlja NO, ne ulica (ili novinari,. što možda g. Reića smeta, ako ga već ne pogađa što je baš u nekom poslu sa Županijom i akterima dijela dopisa - pa što nije upravo g. Reić imao i neke drugačije višenja projekta "socios" ili čak i kandidate). Torcida je kroz projekt Naš Hajduk samo artiulirala jedan prijedlog i model vođenja Kluba. A da se nismo precjenili dokazuje prezentacija projekta, njegova realizacija, na koncu ljudi koji su se javili na natječaj, te provedba izbora i sve što ide s tim. Mislim da se oko toga možemo složiti? Sve što smo mi obečali napraviti i trebali napraviti, je napravljeno - zar ne? A to da mi predložimo neke stvari javno, da u našem radu sudjeluju ljudi koji nešto znaju i koje smo zamolili da nam pomognu, pa mi to podjelimo sa ostalim navijačima je naše pravo kojeg se ne mislimo odreći i proda li grad svojih 50%. Mi za svoje dionice imamo pravo pratiti i analizirat rad Kluba. Te komentirati njegov rad. Inače "lekcije koje dijele navijačke face" su utemeljene na konkretnim brojkama i analizi. Glede zašto se piše o 25%, 5%... nemamo pojma. Vjerojatno će tim za proces preoblikovanja dati odgovore na tvoja pitanja. To su ljudi koji rade na onome o čemu ti pričaš na forumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Mladen Grdović
![]() ![]() |
![]()
bio bi ti zahvalan kad budes znao nesto vise o ovome 5%-25% da napises koju o tome i ode ... to mi je moram priznat upitnik tj. ka sta sam reka nejasno mi je kada se krene u model privatizacije koji ce qrac gradu vise od tih 5% + 1 dionica
i jos jedno pitanje ... ne tako davno su se na skupstini mogle cut izjave tipa "Najlakše je prepoloviti proračun, pa da budemo Naftaš Ivanić umjesto Porta ili Werdera. To bih mogao i ja!" i to je bilo prihvaceno sa odusevljenjem ... danas se u Hajduku sve vrti oko smanjenja: smanjenje placa, smanjenje zaposlenika, smanjenje ugovora, i ono najgore smanjenje proracuna i to opet svi pozdravljaju ... dakle konkretno pitanje postoji li nekakav stav ili razmisljanje (jbg ne pada mi napamet neki bolji izraz) Udruge ili mozda tebe osobno kada cemo prema ovom aktualnom modelu moc pocet razgovarat o razvoju i rastu ... dogodine?, 2016?, za proslavu 200godisnjice?
![]() |
#1785 |
hAJMOOOOOOOO
![]() ![]() ![]() |
![]()
“smatra se” (F/P) osoba kontrolira pravnu osobu ako ima:
- izravno ili neizravno 25% i više udjela u temeljnom kapitalu pravne osobe Npr. ima 25% povlaštenih dionica, koje ne daju pravo glasa - izravno ili neizravno 25% i više glasačkih prava u glavnoj skupštini pravne osobe, Npr. ima 10% svojih glasova, a 15% glasova putem društva kćeri čiji je 100% vlasnik - pravo upravljanja poslovnim i financijskim politikama pravne osobe na temelju ovlasti iz statuta ili sporazuma Npr. u statutu je sadržano pravo veta nekog dioničara pri donošenju neke bitne odluke društva - izravno ili neizravno prevladavajući utjecaj na vođenje poslova i donošenje odluka Ne mora se temeljiti na statutu ili sporazumu, razni oblici de facto utjecaja
Bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka iz jubavi, iz dišpeta Kontra mraku, kontra sili nareslo je ka iz vode i trkalo do slobode Priko ognja, priko žica on je gubi, on je tuka, njegova smo svi mi dica Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže |
![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
hAJMOOOOOOOO
![]() ![]() ![]() |
![]()
Zanimljivo bi moglo bit ako na kraju ispliva da je ova trenutna dubioza napravljena upravo u svrhu traženja puta do puta da neko tamo postane veći(-nski) vlasnik Hajduka (npr. Jako, neka udruga, latinoamerikanci ili neko 16.) jer svako ko prijeđe famozni %-tni dio u obvezi je dati javnu ponudu za preuzimanje, a po zakonu o trgovačkim društvima...
Možda se hoće iskoristiti jedna od mogućnosti kad ne treba davati javnu ponudu ostalim dioničarima. Tj ako 1. stekne dionice izdavatelja prigodom povećanja temeljnog kapitala ulozima izdavanjem dionica privatnom ponudom, a glavna skupština izdavatelja, prije upisa dionica, odobri da određeni stjecatelj može steći više od 25% ukupnog broja dionica s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, 2. stekne dionice izdavatelja kao stečajnog dužnika u stečajnom postupku, zavaljamo se kreditom, pa ne možemo vraćati i etto ga...
Bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka iz jubavi, iz dišpeta Kontra mraku, kontra sili nareslo je ka iz vode i trkalo do slobode Priko ognja, priko žica on je gubi, on je tuka, njegova smo svi mi dica Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže |
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | ||
Senior Member
![]() |
![]() Quote:
Quote:
Rezanje potrošnje na ono što imamo 35-45 milijuna kuna treba pratiti pokušaj da se ostali prihodi dižu za cca. 5%-10% godišnje. Iako nam se čini da bi u početku taj rast mogao biti i puno veći, jer je toliko neiskorištenog potencijala. To je naše razmišljanje. Prema onome što smo mi napravili kao amateri, volonteri, ulica - mogu ti kazat da smo zaradu od članarina za 2011. u odnosu na 2010. digli za 500%, doveli smo sponzora za omladinsku školu (koji je već drugu godinu dao novce),... i sl. pa mislimo da se može. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | |
Senior Member
![]() |
![]() Quote:
Naravno,tu ovisi šta ti pod razvojem misliš.Hajduk će već početkom ove nadolazeće sezone krenut polako ali sigurno gore.Samo da se očistimo svih sranja i napravili smo veliki,ogromni korak.
![]() |
![]() |
#1789 |
Senior Member
![]() |
![]()
evo kredit je prihvaćen, malešu ostavka navodno. kakav je sad postupak biranja novog predsjednika?
P.S. maleš možda je nesposoban, možda nezna poso, ali nemože mu se osporit želja i htjenje, riskiro je svoj život za dobrobit Hajduka, al eto u ovoj državi očito nema pravde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Ku-Klux-Klan
![]() |
![]()
dobili smo žrtveno janje, idemo dalje po sljedecu zrtvu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Senior Member
![]() |
![]()
Ufff,proslo.Malo me isto bilo strah.Ni stecaj nije odma propast kao sta ni ovo odobrenje nije nista bitno ukliko se dalje ne bude pametno radilo.Virujem u znanje i moc rasudivanja NO-a posebno dr. Paladina (njegova pojava ipak daje jos vecu ozbiljnost cilom projektu).Prodamo li Vukusica,Malocu i
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | |
Mladen Grdović
![]() ![]() |
![]()
ocekivano ... al play of the day je jos jednom zasluzila "Nasa" Nevenka ... kaze ona "Ja sam sigurna da Hajduk neće moći vratit ovaj kredit i da će teret vraćanja pasti na leđa grada ... To je moj stav i ja ću dignuti ruku za ovaj kredit" ... predobro
![]() ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1793 |
Senior Member
![]() |
![]()
(pise na mobitel iz busa pa oprostite na greskama u koracima)Prodamo li ova dva i Anasa jel lova odma ide za kredit i ako je od cega cemo dalje zivit i placat struju.Ako ti novci ne idu za kredit koji ce onda ic??Ipak je tu lipa svota za vratit je u kratkom roku??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Member
![]() |
![]()
Nečitaju mi se baš svi stari komentari tako da izvin'te ako je bilo već o ovom. Nego mene interesira ovo, proračun hajduka jest 55-60M kuna? Oke, uziman da jest. Dižu kredit od 60M i da će ga vrnut za god dana, ilitiga 2013 u ovo doba. Dakle do tad od ovih 60M neće ostat njanci za kiflu, ošlo za plaće itditd. Znači do tog doba trebat će zaradit 60M+kamate i još 60M da bi se ušlo u tu sezonu 2013/14. Ode čak nisan uzeja u obzir dosadašnja dugovanja prema igračima, koja prema mojoj slobodnoj procjeni i čitanju novina iznosi 30tak M kuna. Jel jedino meni ode miriše na stečaj dogodine u ovo doba, il u najboljem slučaju za dvi god u ovo doba? Jer očekivat da će se zaradit 150M kuna, odnosno 20+M ojra je hmm.. smiješno! Il opet molit za kredit?
Uglavnom, mislim da hajdukove najveće muke tek slijede, ovo dosad je ništa. Rezultatski, mislim da slijedu teških par sezona, gornja polovina tablice nebi trebala doć u pitanje ipak. Nadam se. Navijački, da ne beštiman, nadam se da će ih svih koji su godinama doveli do ovog stanja, snać isto i na privatnom planu. Boce vadili iz kontejnera dabogda. Stoka. Zatvor bi bija preblag. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Senior Member
![]() |
![]()
Hajduk ima vrijednost igraca u tom iznosu i ovi kredit je potreban da se sacuva ta vrijednost
Sta ce donit sutra to nitko nezna,plan je dosta ambiciozan ali gledajuci poslovanje u zadnje 3 godine,na masu stvari se da povecat prihode,a smanjit rashode Po meni RZ nema sta kostat vise od 5 milijuna kuna,sa trenerima 7 mil kn Max! Takoder troskovi organiziranja utakmica su smjesni,a igra se samo HNL,masu je prostora za ustedit! Pa krenimo i od samih navijaca i vecih brojeva kupljenih clanskih iskaznica,manje baklji u terenu! i to neki moraju shvatiti!! Ako svi stanemo iza Hajduka,pa recimo na Trofej Marjan dodje u 2 dana 50 tisuća ljudi,dobrim pregovorima se odradi dobra ulazno izlazna transfer politika,Hajduk bi po meni vec ove sezone mogao biti jako blizu vracanja kredita!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Senior Member
![]() |
![]()
je, samo treba pametno raditi.
24sata: Hajduk je spašen: Dobili kredit od grada! ![]()
![]() |
#1797 |
Senior Member
![]() |
![]()
ne bi da nam grad isplacuje pare
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Member
![]() |
![]()
Nema hajduk igrača u vrijednosti 20M eura. Nemojte mi transfermarket gledat i zbrajat one po po miljuna, dvista iljada itd. Hajduk da more za te dobit takve pare odma bi ih proda. Cijenu igrača određuje ponuda odnosno potražnja, a ona je za našeg najboljeg igrača ne priko 3M eura. Nemojte tu gledat TM, nego stanje na tržištu, a ono je nikakvo. Nemože se za ove igrače sve dobit više od 10M, trenutno. I to san možda puno gleda. Istina je da se može popravit dobit na drugim stvarima, marketing i sl. al mi smo malo tržište, mala država koja spaja kraj s krajem zato TRENUTNO a i vrlo vjerojatno sljedećih 2 god zaboravite na taj prihod. Ljudi jednostavno nemaju i točka. Sponzorstvo? Prošle god se nije moga nać glavni za par miljuna, mislim da san dosta reka. Neželim biti zloguka baba al onaj ko uspije izvuć klub iz ovih govana po meni zaslužuje najviši orden ove države za gospodarstvo. Ovo je nažalost samo odgađanje, bojim se i pomislit čega. Treba počet razmišljat o poluprofesionalizmu, čak amaterstvu, do nekih drugih boljih vremena. Ili ako uleti neki investitor. U to osobno, nevjerujem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Mladen Grdović
![]() ![]() |
![]()
kaze trenutno celni covik Hajduka da nam je uzor klub koji u svojih 90ak godina postojanja nikada nije bio prvak svoje zemlje, jednom je osvojio Kup, a u Europi nema niti jedan zapazeni rezultat tj. ne da nas usporeduje s takvim klubom nego mi bi tribali tezit da jednom budemo ta razina
![]() al ono sta je dobro reka danas (nadam se da su i neki mudraci ode to procitali) je njegov komentar na opet ponovljeni blesavi zahtjev da bi neko triba garantirat svojom imovinom za bilo sta ... "to što spominjete da potpišem svojom imovinom neke moguće greške u radu ... Vi ste samo zaboravili da je Hajduk vaše vlasništvo, mi smo vaš servis, mi vam samo pomažemo ... vi ste zastupnici vlasnika, vi ćete donijeti odluku kakvu hoćete."
![]() |
#1800 |
Senior Member
![]() |
![]()
čovik je realan, a ne fantazira ka neki o šeicima,azerima i kupcima iz 3pm....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|