![]() |
![]() |
#1 |
Senior Member
![]() |
![]()
Vlada pooštrila zakon o navijačima
ZAGREB, 7. siječnja 2011.(Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici usvojila izmjene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kojima se pooštravaju mjere protiv navijača sklonih huliganskom ponašanju. To su mjere za zaštitu pravih navijača i građana, a protiv divljanja i divljačkog ponašanja, ocijenila je premijerka Jadranka Kosor. Pooštravanje zakona potaknuli su brojni incidenti na sportskim događajima, posebice na nogometnim stadionima, koji su kulminirali na utakmici Dinamo - Hajduk 1. svibnja prošle godine, kada je jedan policajac ostao bez oka, rečeno je na sjednici. Taj je policajac ostao trajnim invalidom samo zato što je radio svoj posao, bio je na stadionu i štitio navijače, ustvrdila je premijerka Kosor. Komentirajući ocjenu ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa da bi zbog oštrijih mjera novi zakon mogao biti prozvan "protu-ovakvim ili onakvim", odnosno kako će se dio navijača žaliti da im se uskraćuju njihova prava, Kosor je ustvrdila kako je to zakon za zaštitu navijača a ne protiv njih. Oni koji na utakmice idu radi izazivanja nereda "ne vole ništa i nikoga", a Vlada izmjenama zakona želi "učiniti sve da se divljanje zaustavi zbog nas samih", te ojačati odgovornost organizatora sportskih natjecanja, kazala je Kosor. Novim mjerama zabranjuje se maskiranje navijača, uvodi nulta tolerancija na alkoholiziranost posjetitelja te zabranjuje prodaja alkohola u sportskim objektima. Uvode se i četiri nova kaznena djela: sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje, organiziranje nasilja na natjecanjima, uništavanje stvari ili imovine, te nepoštivanje mjera i zabrana. Kako je pojasnio državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić, policiji se omogućava zabrana natjecanja ako sportski objekt nije propisno opremljen, a organizator se obvezuje na prekid natjecanja u slučaju većih nereda. Također se omogućuje kažnjavanje huligana koji su incidente napravili u inozemstvu, a policija im dosad zbog toga nije mogla ništa. Njima se može zabraniti prisustvovanje utakmicama na temelju saznanja o ranijim incidentima, pa i onima počinjenim u inozemstvu, te oduzeti putovnice i zabraniti odlazak na inozemne utakmice. Dio mjera odnosi se i na organizatore kojima su jasnije precizirane obveze u pogledu angažiranja redarske službe.
![]() |
#2 |
Member
![]() |
![]()
moglo je i gore od najavljenog, a što se tiče maskiranja to mogu objesiti mačku o rep
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
![]() |
![]()
šta se uopće podrazumijeca pod makiranje?!
jeli nošenje kapuljače i cvika maskiranje??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Anin
![]() |
![]()
kapa,između ostalog...
![]() |
#5 |
Senior Member
![]() |
![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
![]() |
![]()
Ma Jaca je izgubila kompas totalno,došla Nova godina i odma neki dan napala sve po redu, ribare, stočare, građevinare, mljerkare itd…navijači su samo jedni od svih, kaže stočar ima radno vrijeme od 8-16h ako je krava gladna iza 16 nesmije ju se nahranit, ahaha Jaca se totalno pogubila, glumi čelićnu ruku a ispada smješna…Nego nek se neko zrtvuje za Hajduka i nek joj metne, prica se da je to uvijek voljela..ajde nije to tako strašno sve za Hajduka, nije cak ni tako loša ni predebela, pa da uhvatimo već ove godine prvo mjesto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
![]() |
![]()
kape,šalovi, fantomke,sad ka ništa ne možemo staviti...jbt ako oće ići netko na utakmicu ko ima zavoje na glavi jer je npr pa s motora će ga privest jer je prekšia zakon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
![]() |
![]()
ako sve za Hajduka onda joj ti uvali u onaj grm njen
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
![]() |
![]()
znam ja jednu curu šta je iz njenih krajeva i kaže ona da je javna tajna da je premijerka lako širila noge u mladosti
![]()
![]() |
#10 |
Senior Member
![]() |
![]()
Ajde nije se valjda strah uvukao, treba sve za Hajduka : ))
Last edited by sptp; 12-01-2011 at 10:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
![]() |
![]()
mislim da je najveće sranje od svega toga to šta npr ovi sa zabranama nemogu u inozemstvo na utakmice ako pandurima to prne(a to in je bila jedina prilika za pogledat utakmicu), i još ti može zabranit odlazak van države na tu neku utakmicu ako si potencijalni....ako sam dobro skužio..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mišO
![]() |
![]()
Kako ti mogu zabranit izlazak iz drzave, oduzimanjem putovnice
![]() ![]() ![]() Sa osobnon mos di god oces. A to maskiranje je cista glupost, ta kazna bi se izricala ako ste uvaceni u prekrsaju i bili ste maskirani, tipa kad nekog uvati maskiranog dok pali.
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
![]() |
![]()
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|