[www.hnkhajduk.com] - Neslužbeni forum HNK Hajduka  

Go Back   [www.hnkhajduk.com] - Neslužbeni forum HNK Hajduka > Hajduk OnLine forumi > Hrvatski sport

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-09-2010, 10:30 AM   #41
WB-VD
Senior Member

WB-VD's Avatar

WB-VD will become famous soon enough

Quote:
Originally Posted by HSTZ View Post
Old 25-09-2010, 12:01 PM   #42
Mister_NO
Member

Mister_NO's Avatar

Mister_NO is on a distinguished road

pokrenuta je mamićeva novinarska mašinerija....jutros 3 članka o "posljedicama i negativnostima" hajdukovog poteza.....
Old 25-09-2010, 03:25 PM   #43
Mauser
Senior Member

Mauser is on a distinguished road

i o grcicu se naveliko pisu placeni clanci.

Quote:
Član Izvršnog odbora HNS-a Drago Katalenić o gradu-domaćinu naše najbolje vrste kaže:

Čude me napisi u nekim novinama, jer nikakvog zaključka na sjednici IO nije bilo. Povela se tek rasprava, razgovaralo se gdje bi bilo najbolje igrati. Niti je Zagreb promoviran u stalnog domaćina, niti je Split isključen – decidiran je Katalenić.

Je li se glasovalo o stalnom gradu-domaćinu?

Ni slučajno, samo smo razgovarali. Netko je za Zagreb, netko za Split, zadržali smo se na ta dva grada, jer samo u njima postoje uvjeti. I smeta mi to stvaranje ozračja podjele i napetosti između nogometnoga sjevera i juga? Zašto Split ne bi bio domaćin reprezentaciji? Pa trebali smo s Grcima igrati u Splitu, ali zbog atletskoga Kupa kontinenata to nije bilo moguće.

Dosad nije postojao pisani dokument da je Zagreb stalni domaćin reprezentaciji. Međutim, nakon kvalifikacijskih utakmica za SP 1998. protiv Danske (1:1) i Slovenije (3:3), oko Uskrsa 1997., nepisano je pravilo da A-selekcija bude domaćin u Zagrebu. A kakav je vaš stav?

Bilo bi mi najdraže kad bi se jedna utakmica igrala u Zagrebu, a jedna u Splitu. I tako naizmjenično – rekao je Katalenić odbivši komentirati sramotan istup Hajdukova predsjednika Joška Svaguše i najavu prekida odnosa s HNS-om.
a evo i ovaj malo promijenio pricu.
ali ovo za grcku mi je i dalje degutantno, kao da se nije znalo da ce bit kup kontinenata, a ako se ne varam svi su rekli da ce travnjak bit u redu.
Old 25-09-2010, 03:32 PM   #44
sptp
Senior Member

sptp's Avatar

sptp is on a distinguished road

Ima zanimljivih komentara na slobodnoj, evo neki lik i ovo napisao, mislim da nisu sve, neznam, ali za neke firme znam sigurno da su totalno purgerske, samo na van se prave hrvatskima, ali stvarno koji krmaluk teški;

Komentar od: reful s juga @ 23. rujan 2010 21:03

OVO SU SPONZORI HNS-a:

- NIKE

- PBZ

- ADRIS

- KONZUM

- T COM

- OŽUJSKO

- FORD

- CITY EX

- JAMNICA

- CROATIA BUS

- VINDIJA

- LEDO

- ISKON

- FEDEX

- ISTRAVINO

- SISCIA

BOJKOTIRAJMO PROIZVODE I USLOGE OVIH TVRTKI KOJE SPONZORIRAJU MAMIĆEVU, MARKOVIĆEVU I SREBRIĆEVU PRĆIJU ZNANU KAO REPKA

http://slobodnadalmacija.hr/Nogomet/...1/Default.aspx

Usput remizirali s Engleskom

http://slobodnadalmacija.hr/Nogomet/...5/Default.aspx
sptp is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2010, 01:34 PM   #45
Grizli Adams
Senior Member

Grizli Adams's Avatar

Grizli Adams is on a distinguished road

Old 26-09-2010, 08:23 PM   #46
Lumbrela
Senior Member

Lumbrela's Avatar

Lumbrela is on a distinguished road

tada znam da te još više volim ja.
Lumbrela is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2010, 09:06 PM   #47
Mrky
Senior Member

Mrky's Avatar

Mrky is on a distinguished road

Gospodo iz HNS-a i Dinama, i to ste uspjeli: Dalmacija više ne navija za hrvatsku reprezentaciju!

Do pred samo tjedan dana teško se mogla zamisliti ikakva platforma, zamisao ili politička akcija koja bi pod istom kapom objedinila današnju upravu Hajduka na čelu s Joškom Svagušom i navijače sa sjeverne splitske okuke - Torcidu. Joško Svaguša i tvrdo jezgro Torcide - naime - ljudi su koji u normalnim okolnostima ne bi zajedno ni u isti trolejbus.

Pa ipak, postoji jedna institucija koja je nogometnoj javnosti toliko pokidala živce da je kadra ujediniti čak i vatru i vodu: taj nadnaravni fenomen zove se Hrvatski nogometni savez.

Infamna organizacija
Hrvatski nogometni savez je, naime, ne postoji blaža riječ da se to iskaže - infamna organizacija. Riječ je o organizaciji koja s budističkim mirom promatra kako europski i hrvatski istražitelji raskrinkavaju desetke namještenih utakmica, uključujući i jedno finale kupa. Unatoč toj plimi smrada, HNS nije napravio i ne namjerava po tom pitanju napraviti ništa.

Hrvatski nogometni savez s blagonaklonom je dobrohotnošću promatrao kako jedan po jedan domaći klub preuzimaju ili privredni kriminalci ili stvarni gangsteri, a pogleda li se popis namještenih utakmica vidi se da se predstavnici organiziranog i manje organiziranog kriminala nisu šepurili u ložama samo da bi se društveno legitimirali, nego i zbog stjecanja ilegalnog bogatstva.

Mamićeva privatna liga
Konačno, Hrvatski nogometni savez već je dugo servilna sluškinja jednog, najmoćnijeg i najbogatijeg nogometnog kluba. Tako je to već dugo - barem od polovice devedesetih, ali dok je u vrijeme Tuđmana koncept Croatije kao stožernog kluba (hrvatskog CSKA) bio politički projekt, od Tuđmanove smrti na ovamo više nije riječ toliko o osmišljenom političkom projektu, koliko o posljedici krimogenih odnosa noći, diktata novca i sile. Hrvatsko nogometno prvenstvo danas je naprosto Mamićeva privatna liga, a Hajduk u tom teatru služi tomu da bi stvorio iluziju konkurencije i sportske neizvjesnosti.

Taj i takav nogometni savez - dakle, kuća koju bi trebalo tretirati varikinom, živim vapnom i željeznim četkama - samo po sebi je crvena krpa svim ljubiteljima nogometa, a - razumljivo - posebno hajdukovcima.

A zategnuti odnos odnosa HNS-a i Dalmacije eruptirao je ovih dana konačno i potpuno, i to zbog gostovanja reprezentacije. Hrvatska nogometna vrsta, naime, već punih trinaest godina - od 1997. - nije odigrala natjecateljsku utakmicu u Splitu. Unatoč činjenici što Split ima najbolji i najljepši stadion u zemlji te najveću gledanost utakmica, reprezentacija je posljednji put u Splitu igrala službenu utakmicu kad su u njoj još igrali Slaven Bilić i Robert Prosinečki.

‘Ne vole igrati u Splitu’
Savez je u međuvremenu izbjegavao igranje reprezentacije u Splitu, a neslužbeno objašnjenje saveza bilo je to da reprezentativci “ne vole igrati tamo”. Činjenica da reprezentativci jedne zemlje kolektivno “ne vole” gostovati u drugom gradu te zemlje sama je po sebi politički jako problematična, a još je problematičnija u svjetlu činjenice što jezgru reprezentacije čine bivši Dinamovi (i - vrlo često, Mamićevi) igrači, te što u širokom navijačkom puku postoji uvjerenje da reprezentaciju služi kao servis Mamićeva menadžerskog profita.

Ovakva situacija tijekom punih 13 godina stvorila je u Dalmaciji bizarnu i politički krajnje neodrživu situaciju. Navijači Hajduka u ozbiljnom broju ne navijaju za Hrvatsku, i tu reprezentaciju ne drže svojom. Oni ne žele navijati za momčad čiji igrači izjavljuju da nerado igraju u Splitu i momčad za koju (s pravom ili ne) drže da funkcionira kao marketinški suport rivalskog kluba. Hajdukovi navijači stoga rijetko putuju na utakmice reprezentacije, a kad reprezentacija igra, u Splitu ćete rijetko naići na prizor koji je uobičajen kad igra klub: da ljudi kolektivno, u kafiću, navijaju za svoju vrstu.

Tako su nogometni funkcionari - inače ljudi koji sebe inače smatraju tvrdim domoljubima redovito pred izbore iskazuju podršku desnici i pokatkad kad nisu pod bremzom pjevaju ustaške napitnice - uspjeli zavaditi hrvatske regije i uništiti simboličku funkciju reprezentacije kao nečeg što povezuje ovu podosta heterogenu zemlju.

U takvim okolnostima, HNS se ove jeseni ponovo prisjetio Splita kao mjesta održavanja reprezentativnih utakmica, i to ne zato jer je htio, nego zato jer se Maksimir doslovno raspada. Već ljetos, tjednik “Vrime” - koji funkcionira kao medijsko krilo Torcide - odgovorio je naslovnicom “Vatreni, kasno je za Poljud”, da bi sličnu poruku - no sročenu na kudikamo prostačkiji način - poljudski Sjever poslao i na utakmici protiv Dinama. Vlatko Marković - čovjek koji bi nakon svih afera u našem nogometu trebao biti posljednji s pravom na taštinu - reagirao je na to kao tašta mlada i proglasio da će reprezentacija i dalje igrati u Zagrebu.

Izvorište ‘hobotnice’
Ta je odluka u nekoj mjeri bila neizbježna: naime, da danas Hrvatska i igra u Splitu, prilično bi vjerojatno navijači proglasili bojkot. Ali - činjenica da se takva odluka donosi zbog povrijeđene taštine čovjeka koji je odavno morao biti smijenjen, posve je skandalozna.

Hrvatski nogometni savez - ukratko - danas je prvorazredni politički problem. Ta ustanova ne samo da je jedno od ozbiljnih izvorišta glasovite „hobotnice“, nego i ustanova koja dugoročno šteti onom što domaći talibani obično zovu “državotvornim” interesom.

Jurica Pavičić
Old 27-09-2010, 08:51 AM   #48
Bodul
Mladen Grdović

Bodul's Avatar

Bodul has a spectacular aura aboutBodul has a spectacular aura about

Ispričavam se svima koje sam povrijedio. Sada sam zreliji. Znam kako ću izvesti hrvatski nogomet na pravi put!

http://www.jutarnji.hr/igor-stimac-o...-hns-a/889969/
Old 27-09-2010, 10:12 AM   #49
baRBa
hAJMOOOOOOOO

baRBa's Avatar

baRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the rough

PlatiMi
Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše
Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje
Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže
baRBa is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2010, 10:23 AM   #50
Bodul
Mladen Grdović

Bodul's Avatar

Bodul has a spectacular aura aboutBodul has a spectacular aura about
Default o neigranju u subotu u Kranjcevicevoj

U subotu se gradu Zagrebu nije mogla dogoditi veća sramota: Lokomotiva i Dinamo zbog kišom natopljenog travnjaka nisu mogli igrati u Maksimiru, a nekoliko kilometara istočnije Sesvećani su sasvim normalno bili domaćini Mosoru. Mogao je i NK Zagreb, zapadno od Maksimira, u Kranjčevićevoj igrati s Rijekom, no glavni sudac je na nagovor tko zna koga također odlučio odgoditi utakmicu.
Old 27-09-2010, 04:48 PM   #51
Vito Corleone
Cosa nostra

Vito Corleone's Avatar

Vito Corleone will become famous soon enoughVito Corleone will become famous soon enough

Quote:
Originally Posted by baRBa View Post

PlatiMi
tužba tužba tužba tužba
Old 27-09-2010, 10:55 PM   #52
belfast
Sinn Féin

belfast's Avatar

belfast will become famous soon enoughbelfast will become famous soon enough

jos jedan članak na temu iz kojeg bi izvuka jednađbu s jednom nepoznanicom made by Srebrić:
Quote:
"...postoje realne mogućnosti da će reprezentacija gostovati u Splitu još u ovom kvalifikacijskom ciklusu."
Quote:
Malta će gostovati u Zagrebu 12. listopada.
Pitanje za miljun kuna: Ko će bit domaćin u Splitu???
Old 28-09-2010, 12:54 PM   #53
Grizli Adams
Senior Member

Grizli Adams's Avatar

Grizli Adams is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Bodul View Post
Ispričavam se svima koje sam povrijedio. Sada sam zreliji. Znam kako ću izvesti hrvatski nogomet na pravi put!

http://www.jutarnji.hr/igor-stimac-o...-hns-a/889969/
Stimac pronasao Isusa Krista, od sada ce biti dobar prema bliznjemu svom
Da nije tragicno bilo bi smijesno

"ograđuje se Igor Štimac od hardcore retorike Hajdukova predsjednika Joška Svaguše."
(jutarnji)

Bude li uz pomoc Hajduka izabran za predsjednika (na svu srecu mislim da su male sanse da se to desi), ponovit ce se slucaj sa udrugom prvoligasa, udaljit ce se od Hajduka, nece znat ni da postojimo, a slizat ce se opet sa svojim ideoloskim bratom - Maminjom
Old 28-09-2010, 02:40 PM   #54
baRBa
hAJMOOOOOOOO

baRBa's Avatar

baRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the roughbaRBa is a jewel in the rough

Krenulo kajlanje...
Mamić je navodno pitao Štimca želi li biti predsjednik HNS-a ili izbornik? Štimac nije stigao odgovoriti, a Mamić je nastavio rekavši da izbornik može biti odmah, dok će za predsjedničko mjesto morati malo pričekati, jer je potrebno odraditi kampanju. Naime, po tom pitanju ipak se nešto pita i moćni nogometni klan iz Osijeka. Štimac ga je navodno upitao: 'Koji je uvjet da budem izbornik?'. Mamić mu je, ako je vjerovati glasinama, odgovorio: 'Sedam mojih u momčadi', a Štimac uzvraća: 'Onda ništa od toga'.
Dakle, ostala je funkcija predsjednika, ali zato je potrebno odraditi agitaciju.

http://dnevnik.hr/sport/tajni-pakt-m...ela-hns-a.html
Isti tvrdi kruv smo jili, znači nam on puno više nego ća u foje piše
Sve prohodi, sve ne staje, svaka radost, svaka muka, život svakom svoje daje
Svi bi možda drugo bili ma u jednom svak se slaže od Hajduka nima draže
baRBa is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 04:40 PM   #55
monkul
Jeremija

monkul's Avatar

monkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the roughmonkul is a jewel in the rough

zašto uopče navijači razmišljaju na ovakve načine izbora čelnika HNS-a??????
a da nas nije večina stala uz i podržala Kodeks, još bi i razumio, al ovako.....
Nije li normalnije da se za izbor predsjednika HNS-a raspiše JAVNI NATJEČAJ s jasno određenim uvjetima, pa opet se vraćajući na Kodeks valjda bi bili izbjegnuti raznorazni mamići, štimci.
čini mi se da svi mi jesmo za "kodeksovski" način u svemu i svačemu, al npr. kad za "naš" račun predsjednik Našeg kluba "jebe mater" bilo kome, onda se malo i zažmiri na taj nekodeksovski način ponašanja...i puno više od toga, spremni smo u interesu naših interesa ( ), na momenat staviti sa strane sam Kodeks, a to ipak nebi tribalo biti to, jel da?
Nažalost, izgleda mi da u samom Splitu vrh piramide nema nikakve veze sa ponašanjem kojeg pronalazim u iščitavanju Kodeksa, pa me ništa ni ne čudi...
al čudi me kako netko već stavlja (ili ne stavlja, svejedno je..) Štimca u fotelju. ???
monkul is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 05:20 PM   #56
Švabo
deutschtürke

Švabo's Avatar

Švabo has a little shameless behaviour in the past

http://www.hrsport.net/kolumne/404568/juris/nasi-i-vasi

evo opet jedan tekst od novinara kojeg jedinog cijenim na hrvatskoj novinarskoj "sceni"....

kapa dolje za test bez trunke samilosti prema smradu Markoviću.....
Švabo is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 07:17 PM   #57
aleština
Junior Member

aleština's Avatar

aleština will become famous soon enough

priopćenje udruge navijača hrvatske reprezentacije, uvjek vjerni;

http://www.net.hr/sport/page/2010/09/28/0728006.html

ne znam što je ovo ??
Tko je ovo pisao ???
Bauer ????
ovako ispada da je Svaguša pokrenuo negativne konotacije, a dragi moji "uvik vjreni" kakvo je ovo priopčenje...
Dajte recite.....jebenih 13 godina službene utakmice nema u Splitu...
recite da sranja nisu počela na Danskoj, nego na Grčkoj....
imenujte ljude, a ne ovako neodređeni natpisi....
Koliko god ja ne volim Svagušu ( a to Bodul može potvrdit ), on je samo iznija stav, mišljenje koje osječa sigurno 90% dalmatinaca...
Stoga ovo priopčenje za mene je sramota.....
Old 28-09-2010, 10:49 PM   #58
Faca
bavo Aduk :)

Faca's Avatar

Faca has disabled reputation
Send a message via ICQ to Faca

Quote:
Originally Posted by Švabo View Post
http://www.hrsport.net/kolumne/404568/juris/nasi-i-vasi

evo opet jedan tekst od novinara kojeg jedinog cijenim na hrvatskoj novinarskoj "sceni"....

kapa dolje za test bez trunke samilosti prema smradu Markoviću.....
Predobar tekst.... Bernard je još jednom pokazao da je među najboljim i najobjektivnijim novinarima u Hrvatskoj...

Faca is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 11:19 PM   #59
sptp
Senior Member

sptp's Avatar

sptp is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by aleština View Post
priopćenje udruge navijača hrvatske reprezentacije, uvjek vjerni;

http://www.net.hr/sport/page/2010/09/28/0728006.html

ne znam što je ovo ??
Tko je ovo pisao ???
Bauer ????
ovako ispada da je Svaguša pokrenuo negativne konotacije, a dragi moji "uvik vjreni" kakvo je ovo priopčenje...
Dajte recite.....jebenih 13 godina službene utakmice nema u Splitu...
recite da sranja nisu počela na Danskoj, nego na Grčkoj....
imenujte ljude, a ne ovako neodređeni natpisi....
Koliko god ja ne volim Svagušu ( a to Bodul može potvrdit ), on je samo iznija stav, mišljenje koje osječa sigurno 90% dalmatinaca...
Stoga ovo priopčenje za mene je sramota.....
Ma dječja posla, njih 15, ako ih ima i toliko nek nastave šutati dok govnojed potkrada, a nek se i dalje oglašavaju kad govnojedu nije ugodno..Ne nego su oni gazde u Splitu, nabijem ih, Hajduk je prošao 5-6 države i sad su se našle neke bebe solit pamet nekom tko je osnovan prije 60 godina..
sptp is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 11:00 AM   #60
Mrky
Senior Member

Mrky's Avatar

Mrky is on a distinguished road

Mamić: Josipović nema pojma o nogometu

UOČI Dinamova puta na utakmicu s PAOK-om, Zdravko Mamić prokomentirao je izjave predsjednika Ive Josipovića kako u hrvatskom nogometu ima "malo mafije".

"Razočarao me način na koji jedan pristojan čovjek priča o nogometu. Vidi se da nema pojma o čemu priča i nema pravo unositi nemir. Žalosno je i ružno što se napada HNS. Dok se događaju pljačke, ubojstva i dok vlada neimaština najlakše je optužiti uspješne", rekao je Mamić i naglasio da Dinamo nikad nije sudjelovao u namještanju.

Komentirao je i kandidaturu Igora Štimca na mjesto predsjednika HNS-a.

"On nema kvalifikacije pa nije legitiman kandidat za to mjesto. Vlatko Marković 12 godina vodi HNS, ima veze i treba nam takav gospodarstvenik poznat u svijetu", rekao je Marković.

Što se tiče utakmice Mamić je miran.

"Znam da će Vaha odlično spremiti momčad i nakon pobjede nad Villarrealom to može biti povijesna utakmica."

index.yu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules